Skip to main content
Wij zijn Limburg
Doe mee
Wijken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Mantelzorg met 93 jaar

93 jaar is Frits Lemmen uit Helden. En sinds een aantal jaren verzorgt Frits zijn 93-jarige vrouw Ans. Met de ondersteuning die ze krijgen, lukt het Frits en Ans om thuis te blijven wonen.

Hulp

"We zijn tevreden mensen", zeggen Frits en Ans. Vier jaar geleden ging de gezondheid van Ans fors achteruit, waardoor ze nu erg beperkt is in haar bewegingen. Frits zorgt iedere dag voor haar. Voor de fysiek zware klussen, krijgt hij hulp van twee zorgmedewerkers. "Daar kunnen we het goed mee redden, als er niet bijzonders gebeurt. Als Ans naar de wc moet, dan moet ik wel bellen. Dan moet er iemand komen, dat lukt me zelf niet meer."

Video Poster

Video: Mantelzorg met 93 jaar

Nog niet moe

De familie helpt, maar heeft ook eigen verplichtingen. "We hebben twee dochters. Een woont hier dichtbij, maar zij werken ook allebei constant. En ze hebben nog twee opgroeiende kinderen, en haar man werkt ook, in een loonbedrijf. Dus die is ook weinig thuis. Ja, als je dan van het werk afkomt, is er ook nog werk in huis te doen."

Frits en Ans zijn dankbaar dat ze met de huidige hulp in hun huis in Helden kunnen blijven wonen. "Het is niet voor niets dat ik al 93 jaar op dezelfde plaats woon. Dus ik probeer het toch vol te houden. Niet tot in de kist, dat hoop ik niet. Maar ik ben het toch nog niet moe."


Wij zijn Limburg
Doe mee
andere items binnen dit thema