Meer weten over de activiteiten van het Toon Hermans Huis Maastricht?

Kijk op de website

Koken en eten met gelijkgestemden

Jef van Heusden kwam tien jaar geleden als vrijwilliger bij het Toon Hermans Huis Maastricht werken. Hij wilde na de ziekte van zijn partner graag iets voor anderen betekenen. Hij houdt er van om samen leuke dingen te organiseren. Die positieve energie komt goed uit de verf in het huis, bij diverse activiteiten waar Jef bij betrokken is.

Samen

“Ik coördineer bijvoorbeeld met veel plezier het collecteteam”, vertelt Jef. “Het is niet het leukste werk, maar wel als je het samen doet. Ons goede doel leeft gelukkig wel hoor, want van de horeca ondernemers in de binnenstad mogen we zelfs op de terrassen collecteren. Dat is uitzonderlijk.”

Heel natuurlijk

“Verder ben ik druk met het keukenteam, dat we bijvoorbeeld inzetten tijdens lunches voor verwenmiddagen, sponsoren en op de open dag. Koken is leuk om samen te doen, daarom is de kookworkshop denk ik ook een succes. Het is iedere tweede dinsdag van de maand. We praten dan tussen het koken door aan de keukentafel, dat is de mooiste plek van het huis en alles gaat er vanzelf. Soms praten we over iemands ziekte, maar 90% van de tijd wordt er gelachen. Mensen krijgen hoe dan ook positieve energie, en ze hoeven niks uit te leggen als ze binnen zijn. Dat is de kracht van het Huis.”

Iedereen kan meedoen, er is harmonie en begrip voor elkaar

Gast aan tafel

Een van de gasten die graag naar de kookworkshop komt is Bram van Aarle. “Ik ben in 2008 ziek geworden. Na mijn revalidatie ben ik in contact gekomen met het Toon Hermans Huis Maastricht. De activiteiten deden me erg goed, zoals wandelen en Tai Chi. Pure afleiding in het begin, nu is het pure ontspanning. Zoals de kookworkshop, die ik samen met mijn vrouw volg. We maken samen de soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Het koken en het samen eten met gelijkgestemden is hartstikke gezellig. Iedereen kan meedoen, er is harmonie en begrip voor elkaar.”