Wij zijn Limburg
Doe mee

In het spoor van Ridder Hoen

In de schaduw van Kasteel Hoensbroek hebben buurtbewoners een braak stuk grond omgetoverd tot het Ridder Hoen Park. Het parkje moet de saamhorigheid in de buurt versterken.

Iedere maand een evenement

Om leven in de brouwerij te brengen, organiseren vrijwilligers iedere maand een evenement. Zo komt er een bijenimker, zijn er wandeltochten, en is vandaag een picknick georganiseerd. Met koffie, wafels en live accordeonmuziek.

"We hebben bij- en vlindervriendelijke struiken geplant. En fruitbomen voor appels, peren en pruimen. Als dat straks goed groeit, kunnen de kinderen en buurtbewoners hier komen plukken", zo zegt Jos ten Lohuis, een van de vrijwilligers van het park.

Deze zaterdag zijn er bossen bloemen voor de medewerkers van Baanbrekend Werk. Het onderhoud van de vier jongeren wordt zeer gewaardeerd door de buurtbewoners.

Het Ridder Hoen Park is een van de projecten van het Gebrookerbos, een serie initiatieven van IBA Parkstad.

Video: In het spoor van Ridder Hoen