Skip to main content

Volg het project

Het project Veldens Voedsel is te volgen via Facebook

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Wijken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Een voedselbos voor de buurt

Marjolein studeert in Wageningen, maar wilde iets concreets doen voor de mensen in Velden. Samen met haar vriendin Heleen startte ze een voedselbos voor de buurt.

Een voedselpark met bos-elementen

"We planten notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken, kruidenlaag, klimmers, van alles krijgen we. Een voedselbos is een ecosysteem met zoveel mogelijk eetbare gewassen", zo vertelt Marjolein, die het bewonersinitiatief startte. "Eigenlijk maken we er hier meer een voedselpark van met bos-elementen. Want mensen moeten er ook doorheen kunnen wandelen. En kijken wat er groeit."

Video Poster

Video: Voedselbos in Velden

Verbinding zoeken

Marjolein Lommen studeert Voeding en Gezondheid, Heleen Verbeek specialiseert zich in Duurzame Landbouw in Wageningen. "We dachten: hier moeten we eens iets mee. We zochten die verbinding met mensen, dus dat je niet alleen op je eigen eilandje gaat werken. Door die connecties te maken, kun je ook met z'n allen een impact maken."

Heleen en Marjolein hopen dat hun bos ook een educatieve functie heeft. "We willen bijvoorbeeld ook meer met kinderen werken, dus waar komt jouw voeding nou precies vandaan? En een voedselbos is natuurlijk een andere manier van landbouw dan dat we eigenlijk kennen. Een duurzame manier, om het zo even te zeggen."


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema