Wij zijn Limburg
Doe mee

De Rozenhof in Lottum

De Rozenhof in Lottum bloeit bij gratie van de vrijwilligers. "Wij zijn ontzettend trots op onze tuin", zo zegt Theo Kranz, een van de mensen die helpen met snoeien en schoffelen. "Ik heb vroeger altijd een grote tuin gehad. Maar om dat nou samen hier met andere mensen te doen, dat geeft toch veel meer plezier."

"Ik geef ook veel rondleidingen door de tuin. En dat is ook een van de leukste dingen die je hier kunt doen", zo vertelt Theo. "Je ontmoet ontzettend veel aardige mensen, die mensen hebben allemaal goede zin."

Video: Opbloeien in de rozenhof

Toonaangevend

Vooral door de vrijwilligers blijft Lottum toonaangevend op rozengebied. Qua productie is de regio Venlo-Venray-Haps het belangrijkste centrum van Europa. De Rozenhof is recentelijk een samenwerking aangegaan met een aantal scholen in de omgeving, om het kenniscentrum uit te breiden. Er komt ook een verbinding met de Brightlands Campus Greenport in Venlo.