De Lieve Sint

Ook een mooi initiatief?
Deel het!

De Lieve Sint

Alle kinderen moeten van het Sinterklaasfeest kunnen genieten, ook als er weinig geld in huis is. Dat is de overtuiging van Ilana Olischlager. Ze startte het project Lieve Sint, om kinderen uit minder draagkrachtige families de spanning van het Sinterklaaskado te laten beleven. Meer dan 2000 kinderen krijgen een pakje van de hulpsinterklazen van Lieve Sint.

Verrast door het enthousiasme

Het project functioneert door vrijwilligers een persoonlijk pakket per gezin te laten samenstellen. Ilana zorgt met haar stichting vervolgens dat die pakketjes op het goede adres terecht komen. "We zijn vorig jaar gestart met het project, en toen werd ik echt verrast door het enthousiasme van alle reacties", zo vertelt Ilana. "Het is heerlijk om ook kinderen uit families met minder financiele middelen te laten meedoen aan dit geweldige feest."

Alle kinderen moeten van het sinterklaasfeest kunnen genieten

Video: De Lieve Sint van ons allemaal