Skip to main content

Meer weten?

Meer informatie over werken over de grens, zowel voor werkgevers als voor werkzoekenden, vind je op deze website

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Werken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Werk zonder grenzen

Een nieuw informatiepunt in het Maastrichtse Centre Céramique moet het werken over de Limburgse grenzen makkelijker maken.

Hard nodig

Het informatiepunt in Maastricht moet vooral de samenwerking met België verbeteren. Er wordt samengewerkt met Belgische instellingen voor arbeidsbemiddeling. Twee bestaande informatiepunten in Kerkrade en Aken richten zich vooral op de Duitse markt. “Het is hard nodig”, aldus Jenny Dizij-van Leeuwen, directeur van Podium24, dat zich ook bezighoudt met personeelsoplossingen over de grenzen. “Vooral in de logistiek in de Westelijke Mijnstreek is de nood hoog.” 

Het nieuwe informatiepunt werd op 23 mei 2018 geopend door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht. Ook zij refereerde aan de grote tekorten op de Limburgse arbeidsmarkt van dit moment, en de noodzaak om over de grenzen heen te kijken voor oplossingen. Het informatiepunt is opgezet door de Provincie Limburg, samen met de Euregio Maas-Rijn en zeven Limburgse gemeenten.

Video Poster

Video: Werk zonder grenzen

Zo werkt Limburg

Meer Limburgers aan het werk, duurzame immigratie, leven lang leren, het goede voorbeeld geven en gezamenlijke bewustwording. Dat zijn de kernbegrippen in het Aanvalsplan ’Zo WERKT Limburg!, een strategie voor een beter functionerende arbeidsmarkt. Dit aanvalsplan vraagt een brede samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid vanuit werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Meer weten? Kijk op de site van Provincie Limburg


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema