Limburg Werkt Akkoord

Het project in Venlo sluit prima aan bij het Limburg Werkt Akkoord. Die overeenkomst heeft de ambitie om via leer- en werkplekken alle Limburgers te laten werken naar eigen vermogen. Meer info>

Ook een inspirerend verhaal?
Werken

Van defensie naar de zorg

Ze werkte jarenlang voor het Britse leger, maar sinds kort is Liesje actief in de zorg. Dat ze ook goed kan zingen, komt in haar nieuwe functie prima van pas.

Carrièreswitch

Als zangeres kwam Liesje Toataubun al vaker in verzorgingstehuizen. Zo lag ook de carrièreswitch voor de hand toen ze werkloos werd. "Ik ben werkloos geweest, en toch wel een hele tijd", vertelt Liesje. "En omdat in mijn sector heel moeilijk een baan te krijgen was, bleek dit project een uitkomst. Die kans heb ik genomen, en ik ben er heel blij mee."

Na een opleidingstraject is Liesje nu van grote waarde voor de Zorggroep in Venlo. "We hebben een krapte in de zorg", zegt Joska Muijtens van de Zorggroep. "Door een miljoeneninjectie van de overheid kunnen we meer mensen een baan aanbieden. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt zijn die mensen moeilijk te vinden."

Video: Van Britse defensie naar de zorg

Ook een inspirerend verhaal?