Ook vrijwilligerswerk doen?
Zoek vacatures
Werken

Motiveren vanuit de rolstoel

"Je moet je richten op wat je wel nog kunt, en niet op wat niet meer lukt. Anders word je gek". Dat zegt Hein Coumans, die sinds 2007 door een dwarslaesie in een rolstoel zit. Als vrijwilliger voor de Voedselbank haalt hij duizenden producten op voor families die het goed kunnen gebruiken.

Mensen inspireren

"Ik doe het ook om mensen te inspireren", zo vertelt Hein Coumans bij zijn actie in Makado in Beek. "Ik zie dat mensen zich afvragen, waarom doet hij dat in die rolstoel? Ik wil laten zien dat je vanuit een rolstoel anderen ook nog kunt motiveren."

Samen met zijn vrouw Yvonne staat Hein twee weken lang bij een Albert Heijn-filiaal in Beek, waar mensen naast de houdbare producten hun cadeaukaart van de postcodeloterij kunnen inleveren. Die opbrengsten van de actie gaan naar de Voedselbank.  "En begin december ben ik bij de wedstrijd van Fortuna tegen AZ. Daar gaan we ook inzamelen voor de voedselbank."

Video: Vanuit de rolstoel voor de voedselbank