Ook een inspirerend verhaal?
Leiderschap

Sportcursussen in ruil voor voedselpakketten

Sportcursussen in ruil voor voedselpakketten. Dat is de uitwisseling tussen het medische bedrijf Medtronic en het Leger des Heils. De twee instanties werden bij elkaar gebracht door de stichting Samen voor Maastricht. Die koppelt bedrijven en instellingen aan elkaar die iets voor elkaar kunnen betekenen. De stichting hoopt op verbinding tussen de bedrijven en de lokale gemeenschap.

Match

De medewerkers van de Maastrichtse vestiging van Medtronic vullen toilettassen en lunchboxen voor cliënten van het Leger des Heils. De sportcoaches van het Leger des Heils geven in ruil trainingen aan het Medtronic, om het personeel fit te houden. "De match is een concrete afspraak om iets voor elkaar te betekenen", zo zegt Manon Machiels van de stichting Samen voor Maastricht.

Als mensen hier in de buurt honger hebben, dan vinden wij dat we daar iets aan moeten doen

Video: Sportcursussen in ruil voor voedselpakketten