Skip to main content
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Nieuwe politiechef gaat voor verbinding

Het glazen plafond bij de Limburgse politie is definitief gebroken. Voor het eerst in de historie wordt het korps geleid door een vrouw. Ingrid Schäfer is de nieuwe politiechef. Afkomstig uit Geleen, politiecarrière gemaakt in het district Parkstad. Hoe kijkt zij aan tegen vrouwen in de top?

Voorbeeld

"In onze organisatie zijn zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen nodig. De eigenschap van verbinding, de interesse in mensen, dat heb ik in me. En als dat vrouwelijke eigenschappen zijn, dan heeft me dat zeker geholpen", zo zegt de 41-jarige Schäfer zelf. "Ik vind het wel heel belangrijk om een voorbeeldrol te vervullen. In die zin ben ik heel trots om de eerste vrouwelijke politiechef te zijn. Ik ben ook moeder, het is zoeken naar balans van werk en thuis.... Het kan, we moeten goed voor elkaar zorgen. Dat voorbeeld wil ik absoluut zijn." 

Video Poster

Video: De eerste vrouw als politiechef

Kenniscentrum FAM!

De maatschappelijke organisatie FAM! richt zich op vrouwenvraagstukken, emancipatie en diversiteitsvraagstukken. Beleidsthema zijn bijvoorbeeld het stimuleren en vergroten van maatschappelijke participatie, arbeidsparticipatie en het doorbreken van sociaaleconomische barrières. FAM! heeft veel kennis over de positie van de vrouw in de Limburgse samenleving opgebouwd. De organisatie zet zich in om met andere organisatie op landelijk, provinciaal en lokaal niveau een samenleving te creëren waaraan mensen, vrouwen en mannen volwaardig kunnen deelnemen, ongeacht hun verschillen of juist vanuit de kracht van deze verschillen. Diversiteit brengt kwaliteit.

Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.famnetwerk.nl


andere items binnen dit thema