Skip to main content
Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Haal het van dichtbij

De glooiing van het Heuvelland terug laten keren in een fauteuil. Dat was de uitdaging voor designer Patrick Belli. Hij ontwierp een stoel waarin alleen Limburgse materialen zijn verwerkt. Zelfs het leer van de Limousin runderen is te traceren naar Beringe.

Het nieuwe duurzaam produceren

Belli, afkomstig uit Cadier en Keer, denkt dat zijn stoel een nieuwe trend zet: "Het is het nieuwe duurzaam produceren. Je gaat niet meer materiaal gebruiken dan nodig, er gaat niet meer arbeid in zitten. Er gaat niet meer logistiek in zitten,want transport van al die materialen is niet meer nodig."

Video Poster

Video: Ontwerper van de Limburgse fauteuil

Lokale leveranciers

Ook de regionale economie profiteert van het project. De materialen en verwerking worden verzorgd door lokale leveranciers in de regio Venlo. "Als je het over duurzaamheid hebt, over goede, mooie materialen in de markt te zetten, dan hoeft dat niet altijd van heel ver te komen. Dat kan ook hier gewoon in de buurt zijn. En een dergelijk project zorgt er wel voor dat andere bedrijven ook gaan nadenken: moeten wij een dergelijk proces niet ook gaan starten?"

Belli werkt regelmatig in Keulen en Milaan, maar werkt getrokken door dit Limburgse project van Leolux. "Het eerste idee dat je op papier zet is iets heel emotioneels. Achteraf ontdek je waarom het interessant is, want dat is iets dat bij jou staat. En dat gebruik je in je ontwerpen."


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema