Ook een inspirerend verhaal?
Gezondheid

Op Funpop doet iedereen mee

Jeremy Mahulete doet mee aan de Funfactor, een zangwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking op Funpop. Op het festivalterrein in Horst strijden negen zangtalenten om de titel.

Niet verstoppen

Funpop ontstond in 1996 naar aanleiding van het congres 'Laat je zien, laat je horen'. Mensen met een verstandelijke beperking moesten zich niet verstoppen, maar een volwaardige plek opeisen in de maatschappij. Het muziekfestival in Noord-Limburg was een eerste vertaling van die ambitie. Ruim 400 vrijwilligers zorgen twee dagen lang voor een weekend vol plezier voor mensen met een beperking en hun begeleiders.

Zingen vanuit het hart

Jeremy Mahulete heeft autisme. "Mensen kunnen niet aan me zien dat ik een verstandelijke handicap heb. Daardoor word ik vaak onderschat of juist overschat. Omdat ik goed kan praten, denken mensen dat ik het wel kan. Terwijl ik er vaak toch wel veel moeite mee heb." Jeremy zingt vanuit zijn hart. "Ik vind het heerlijk om te zingen. Als ik boos ben of verdrietig ben, kan ik het van me afzingen. Niet alleen sport verbroedert mensen, muziek ook. Het maakt niet uit of je wel of geen beperking hebt, jong of oud bent. Muziek brengt iedereen samen."

Niet alleen sport verbroedert mensen, muziek ook

Video: Het talent van Funpop

Een provincie waarin iedereen meetelt

In 2025 willen we dat Limburgers gezonder en gelukkiger leven. Daar gaan we voor. Een vitale samenleving met gelijke kansen voor iedereen in onderwijs, arbeidsmarkt en maatschappij. Een provincie waarin iedereen meedoet en meetelt. Dat bereiken we niet alleen, maar samen met alle Limburgers. Met jou dus! Het begint met een beetje aandacht voor jezelf én voor een ander. Zo verenigen wij Limburg.