Meer weten?

Deel het!
Gezondheid

Only Friends Limburg

Hoe krijg je ouderen de lange trappen op bij Snowworld? Het lukt Kim Meijboom, die de mensen met een beperking flink achter de vodden zit. Uit respect, want Kim neemt ze serieus. Onder de noemer van Only Friends Limburg werkt ze aan een nieuw sportinitiatief.

Uit de zorgomgeving

De nieuwe vereniging Only Friends is gevestigd op het sportcomplex Strijthagen, naast Megaland."We willen mensen met een beperking ook laten sporten. Normaal gesproken begeleid ik die vooral in een zorgomgeving, maar we willen ze aan het bewegen krijgen", zo vertelt Kim als ze met de ouderen richten de trappenserie wandelt.

Video: Only Friends Limburg

Opgericht in Amsterdam

Only Friends werd in Amsterdam opgericht door Dennis Gebbink, die merkte dat zijn zoon met een hersenletsel niet meer mee kon met zijn voetbalteam."Ik heb zelf enorm verdriet gehad om alles te verwerken'", zo vertelt Gebbink. "En toen is mijn idee geboren dat ik een voetbalclub voor kinderen met een handicap zou moeten oprichten. Onder de naam 'Only Friends'. 9 februari 2000 heb ik mijn eerste training gegeven aan acht kindjes."

Dat voorbeeld wil Only Friends Limburg volgen in Landgraaf. De organisatie hoopt op een ledenaantal van 300 sporters de komende jaren. Naast het wandelen wordt er badminton, voetbal, fitness en handbal gespeeld. Kim trekt het iniatief met de ouderen, en doet dat met veel toewijding. "Heerlijk toch, dit. En er is zelfs al een liefdesrelatie ontstaan bij onze sporters. Daar doe je het voor."

Ook een mooi initiatief?
Deel het!