Skip to main content

KERNgezond

Bij KERNgezond staan bewustwording en inspiratie op het gebied van een gezonde leefstijl centraal. KERNgezond biedt zowel trajecten als op zichzelf staande activiteiten aan. Door middel van plezier, de basis om iets te leren, en topsporters als rolmodel vindt dit zowel structureel als incidenteel plaats.
Meer over KERNgezond

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Kinderen inspireren gezond te leven

Oud-profvoetballer Maurice Graef helpt kinderen met gezonde voeding. Want door een gezonde leefstijl presteer je beter. Graef ondervond dat zelf, toen trainer Huub Stevens hem maande om fors af te vallen. Bij Roda beleefde Graef toen zijn topjaren. "Een verwende voetballer, in zijn eigen koninkrijk", zo beschrijft Maurice Graef zijn levenshouding toen. De omslag voor Graef kwam bij het bezoek van een gehandicapte supporter van VVV. De levenslust van de jonge Remy confronteerde Graef met een andere werkelijkheid. "Achteraf was dat het moment waarbij ik me wilde inzetten voor kwetsbare groepen in de samenleving".

Het beste voor jouw lichaam

Met zijn bedrijf KERNGezond organiseert Graef voorlichtingsbijeenkomsten over gezonde voeding met kinderen als belangrijke doelgroep. Daarvoor nodigt hij vaak andere oud-topsporters uit. "Ik vind dat sporters daar wel een verantwoordelijkheid hebben. Wij zeggen niet tegen kinderen dat ze dit of dat moeten doen. Wij laten het zien. Zoals het aantal suikerklontjes in sportdrank. Dan komt de discussie vanzelf. Kijken wat echt het beste is voor jouw lichaam. En dat vind ik wel leuk."

Video Poster

Video: De bal is rond, niet de buik


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema