Skip to main content
Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Gezondheid
Terug naar overzicht Wij zijn Limburg

Kerngezond!

"Kinderen moeten terug naar de natuur". Dat zegt Ria Joosten uit Neer, waar ze haar bekende cateringbedrijf leidt. Joosten organiseert smaaksessies voor kinderen, waar jongeren uit de regio gezonde producten kunnen proeven.

Veel suiker en kleurstoffen

Want Joosten maakt zich grote zorgen over de voeding van jongeren in Limburg. "We zijn weggedreven van de natuur, van goede groente of een gezond stukje vlees of vis. En het begint bij de kinderen. Als je kijkt naar het aanbod voor die jeugd, daar zit zo veel suiker in, zo veel kleurstoffen", zo zegt de Zakenvrouw van het Jaar 2014. "Ik wil kinderen bewust maken van wat ze eten. Zodat ze na de proefsessies hier ook echt kijken op dat pak hagelslag wat erin zit. En terug gaan naar een stukje tomaat of komkommer." Volgens Joosten heeft Limburg veel van die gezonde voedingsproducten zelf. "Als je kijkt naar de regio Peel en Maas, hier is alles."

Video Poster

Video: Kerngezond met Ria Joosten

KERNgezond

Bij KERNgezond staan bewustwording en inspiratie op het gebied van een gezonde leefstijl centraal. KERNgezond biedt zowel trajecten als op zichzelf staande activiteiten aan. Door middel van plezier, de basis om iets te leren, en topsporters als rolmodel vindt dit zowel structureel als incidenteel plaats.
Meer over KERNgezond

Jongeren op gezond gewicht

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Het programma 'Jongeren op gezond gewicht' wil daar iets aan doen. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt onder meer de kans op ziekten. Dat betekent een hogere zorgconsumptie, meer ziekteverzuim en andere grote maatschappelijke en economische gevolgen. Op jonge leeftijd heeft overgewicht bovendien een grote negatieve impact op psychische en sociale ontwikkeling. Een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst.
Meer over Jongeren op gezond gewicht


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema