Ook een inspirerend verhaal?
Gezondheid

Helpen door je verhaal te delen

Hoe ga je om met een doodziek kind? En hoe blijf je zelf overeind? Annemiek Kuijer uit Heerlen wil haar ervaringen graag delen. Dochter Eline kreeg op 5-jarige leeftijd te maken met acute leukemie. Door hun verhaal te vertellen hoopt Annemiek andere ouders te helpen als ze in vergelijkbare situaties terecht komen. Ze werkt aan een boek over het turbulente jaar, dat komend jaar moet verschijnen.

Video: De dans van het leven

Positieve gezondheid

Hoe blijven mensen overeind als ze de zorg krijgen over zieke kinderen of terminale ouders? Annemiek Kuijer denkt door haar ervaringen goede lessen te hebben voor andere Limburgers die in een soortgelijke situatie terecht komen. Een mooi voorbeeld van positieve gezondheid. Positieve gezondheid gaat om de veerkracht en de mogelijkheden die mensen hebben om te functioneren, ondanks beperkingen of aandoeningen van lichamelijk, geestelijke of sociale aard. Meer informatie vind je bij het Actiecentrum Limburg Positief Gezond.