Golfers

Meer weten?

De Peelse Golf

Heb je vragen of opmerkingen?
Gezondheid

Golfen zonder grenzen

"Limburgs Limitless Golf" heeft het levenslicht gezien in Evertsoord. De Peelse Golf maakt de 18 holes bereikbaar voor golfers met een beperking.

Toegankelijk

Het clubgebouw en het terras in Evertsoord zijn toegankelijk gemaakt met een rolstoellift. De golfbaan zelf is vrij van hindernissen, zodat ook sporters in een rolstoel de holes kunnen lopen.

Richard Kluwen golft vanuit zo'n aangepast voertuig, omdat hij leidt aan de ziekte MS. "Toen ik bekend werd met golfen, had ik totaal geen idee dat je kon golfen. En het kan wel, maar dat moet je zien. En je moet het ervaren."

Uitmeten en voelen

Ook de blinde Ronald Boef put op De Peelse Golf. Hij krijgt assistentie van een aantal vrienden, en kan zo prima golfen. "Ik speel net als een ziende. Het enige wat gedaan wordt: de kop van de club wordt achter de bal neergezet. Ik sla af. Hoor aan de tik hoe lang de bal gaat. Op de heenweg meet ik de afstand uit in stappen. En op de terugweg voel ik of het op of af loopt. En dan in tweeën erin."

Ik speel net als een ziende

Richard de Vries loopt de baan met een spasme. "Nou, ik ben met 24 weken geboren. En mijn linkerkant is blauw geworden, en daardoor spastisch. Van de hersenen tot aan mijn kleine teen, is dat spastisch. En door goed te sporten, zoals dit golf, en zwemmen, probeer ik mijn lichaam fit te houden. En dat lukt prima voorlopig."

Heb je vragen of opmerkingen?