Skip to main content
Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Afvallen met de Healthy Sisters

Afvallen is moeilijk, in alle culturen. De beweging Jongeren op Gezond Gewicht nodigde in Venlo de Healthy Sisters uit. De Marokkaanse Najima en Rachida vielen samen 50 kilo af. Uit eigen ervaring geven ze tips op de islamitische basisschool Al-Andalous in Venlo.

YouTube

Via hun YouTube-kanaal zijn Najima en Rachida ondertussen uitgegroeid tot echte rolmodellen in de Marokkaanse gemeenschap. Daardoor lukt het hen ook goed om de specifieke voedingsproblemen bij Marokkaanse gezinnen aan te stippen. Die hangen vaak samen met de hartelijke ontvangst van vrienden, en de centrale rol van eten in dat samenzijn. "Als je op bezoek gaat wordt de tafel direct volgelegd met allerlei lekkernijen", zo weet Rachida. "Goed zoet, veel suikers en deegwaren, dat is onze valkuil." Het lukte de twee dames om gezond te eten, maar toch af en toe iets lekkers te nemen, "om jezelf te kietelen".

In Venlo deden ruim 100 kinderen en hun moeders mee met de bijeenkomst van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Video Poster

Video: Love-handles kennen geen cultuur

Jongeren op gezond gewicht

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Het programma 'Jongeren op gezond gewicht' wil daar iets aan doen. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt onder meer de kans op ziekten. Dat betekent een hogere zorgconsumptie, meer ziekteverzuim en andere grote maatschappelijke en economische gevolgen. Op jonge leeftijd heeft overgewicht bovendien een grote negatieve impact op psychische en sociale ontwikkeling. Een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst.
Meer over Jongeren op gezond gewicht


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema