Praktische informatie

Maandag 18 juni bij Beej Benders, Monseigneur Nolensplein 54, 5911 GG Venlo. Aanvang om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). De inspiratiesessie wordt georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond en de toegang is gratis.

Jouw event aanmelden?

Terug naar overzicht Inspiratiesessie Positieve Gezondheid Venlo

Positieve Gezondheid in hulpverleningssituaties

18 Juni 2018
Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond nodigt je van harte uit voor deze maandelijkse inspiratiesessie.

Er staat een cliënt voor de deur en heeft direct ondersteuning en hulp nodig. Op welke wijze kun je dan vanuit meerdere leefgebieden en Positieve Gezondheid hulp bieden? Wie is binnen je netwerk bereikbaar en inzetbaar om te zorgen dat deze cliënt geholpen wordt? Wat heb je hiervoor nodig en hoe organiseer je dat?

Theo Hendriks van Stichting Manna neemt ons mee in de door hem ontwikkelde aanpak en methodiek. Het 3 fasen model biedt handvatten om in deze complexe situaties – vaak met seksueel geweld en in afhankelijkheidsrelaties - perspectieven te bieden op herstel en voorkomen van terugval. Hij gebruikt hierbij de zes dimensies van Positieve Gezondheid. Stichting Manna heeft inmiddels ook een netwerk van partners aan zich verbonden waarop zij een beroep kunnen doen om adequaat en snel te kunnen handelen.

In deze inspiratiesessie gaan we met elkaar in gesprek wat je nodig hebt om bij multi-problematiek en in complexe hulpverleningssituaties toch handelingsperspectieven te bieden op verschillende levensgebieden. We bespreken het belang van een integrale aanpak over de domeinen heen en hoe je dat kunt organiseren. We nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan en mee te denken over gezamenlijk oplossingen in deze complexe situaties. Cliënten regie over eigen leven geven, veerkracht aanspreken en perspectief bieden op een ander toekomst is de rode draad van deze bijeenkomst.