Skip to main content

Praktische informatie

Deze inspiratiesessie vindt plaats in Noord-Limburg. Locatie wordt nog bekend gemaakt. Aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). De inspiratiesessie wordt georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond en de toegang is gratis. 

Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf
 
Terug naar overzicht Inspiratiesessie Noord-Limburg

Positieve Gezondheid en vitale wijken

28 Oktober 2019 19:00 - 21:00
Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond nodigt je van harte uit voor deze maandelijkse inspiratiesessie.

We willen allemaal prettig, veilig en gezond wonen. Daar zorgen we grotendeels zelf voor, maar ook de overheid en woningcorporaties hebben hier een rol in. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van duurzame en energiezuinige woningen, diversiteit in de wijk, inrichting van de openbare ruimte, betrokkenheid van bewoners en een veilige en schone omgeving. Woningcorporatie Wonen Limburg zet dan ook actief in op leefbare wijken. Niet alleen door een goed huis te bieden, maar ook een thuis. Dat scheelt maar 1 letter, maar maakt een wereld van verschil. Een huis is een dak boven je hoofd; een thuis is veel meer dan dat.

Goed wonen is de basis. Dit heeft dan ook invloed op de gezondheid van mensen. In deze inspiratiesessie lichten we dit toe. We bespreken op welke wijze Positieve Gezondheid kansen biedt voor het bevorderen van de gezondheid van mensen op collectief niveau. GGD Limburg-Noord en GGD Zuid-Limburg ontwikkelden een model waarbij de wijk het kader vormt voor Positieve Gezondheid. Wonen Limburg neemt u mee in haar aanpak om leefbaarheid en samenredzaamheid in wijken te bevorderen.


Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf