Skip to main content

Praktisch

Wanneer? 26 juni van 15.00 tot 17.00 uur
Waar? Het Ruweel, Malbergsingel 62 Maastricht
Iedereen is welkom. Aan deelname zijn géén kosten verbonden. Meld je aan via depijler@huisvoordezorg.nl

Jouw event aanmelden?
Deel mee
 
Terug naar overzicht

Pijlerlezing Kinderarmoede

26 Juni 2018
Je ziet het vaak niet aan kinderen wanneer ze opgroeien in armoede. In Limburg stijgt het aantal al jaren. In sommige buurten leeft zelfs een op de drie kinderen in een gezin waar nauwelijks geld is voor gezond voedsel, onderdak of kleding. Hoe is dat voor die kinderen en wat zijn de consequenties?

Judith Janssen (journalist Dagblad De Limburger) heeft onderzoek gedaan naar het thema en de bijbehorende vragen. Wij hebben haar uitgenodigd om haar inspirerend verhaal met ons te delen. 

Een lege maag heeft geen oren!

Ook Jacques Hendrikx (Co-Founder NJO) krijgt het woord gedurende deze lezing. Hij vertelt over zijn initiatief Nationaal Jeugd Ontbijt. Wanneer een kind zonder ontbijt aan de dag begint leidt dit tot serieuze gevolgen zoals concentratieproblemen en slechtere schoolresultaten. Het Nationaal Jeugd Ontbijt ziet kansen om deze vicieuze en noodlottige cirkel te doorbreken.

Over De Pijler

De Pijler biedt advies en ondersteuning aan initiatieven in Limburg die zich inzetten op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. Met haar werkzaamheden als kennismakelaar en expertisecentrum rondom voorgenoemde thema’s levert De Pijler een positieve bijdrage aan de vitaliteit van de Limburgse samenleving. Meer weten over Pijlerlezingen? Neem contact op met Stephanie Schols via 06-58073081.