Skip to main content

Meer info

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van Speeltuinwerk Limburg of download de uitnodiging.

Jouw event aanmelden?
Deel mee
 
Terug naar overzicht

Kennisdag pedagogiek van de buitenruimte

22 Maart 2018
Met medewerking van Provincie Limburg organiseert Speeltuinwerk Limburg op 22 maart een Kennisdag voor leden van bestuur of directie in het basisonderwijs en kinderopvang.

Basisscholen en kinderopvangorganisaties stellen Speeltuinwerk Limburg steeds frequenter de vraag voor ondersteuning in de vormgeving en het beleven van de buitenruimte. Met dienstverlening op locatie kunnen wij in deze behoefte voorzien. Echter, wij willen dit graag provinciebreed aanpakken. Daarom organiseren wij een Kennisdag voor directeuren en/of bestuurders van Limburgse basisscholen, scholenstichtingen en kinderopvangorganisaties.

Tijdens deze dag wordt in een compacte samenstelling kennis gedeeld over buiten spelen op schoolpleinen. Hoe kunnen directie en bestuur het beste worden ondersteund in deze ontwikkeling? Hoe kan de buitenruimte in het curriculum worden opgenomen zonder verhoging van de werkdruk voor personeel? Hoe kan het gebruik van de buitenruimte positief bijdragen aan het leerproces en de sfeer op locatie: voor kinderen, maar zeker ook voor medewerkers?