Skip to main content

Praktische informatie

Maandag 26 februari bij Bee Benders, Monseigneur Nolensplein 54 Venlo. Aanvang om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). De inspiratiesessie wordt georganiseerd door het Actiecentrum Limburg Positief Gezond en de toegang is gratis. 

Inschrijven

Jouw event aanmelden?
Deel mee
 
Terug naar overzicht Huisarts Hans Peter Jung laat zien dat het werkt

Inspiratiesessie Positieve Gezondheid Venlo

26 Februari 2018
Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond organiseert iedere maand drie dezelfde inspiratiesessies in Zuid, Midden en Noord Limburg gericht op een specifiek thema in relatie tot Positieve Gezondheid. De uitstekende gelegenheid om je te laten inspireren, de verbinding met elkaar op te zoeken en Positieve Gezondheid te vertalen naar de praktijk.

Vertrouwen, tijd en aandacht

Een praktijk in Afferden laat zien dat als je vertrouwen, tijd en aandacht in het systeem brengt, je als huisarts flinke kosten bespaart. Huisarts Hans Peter Jung zal je meenemen in een inspiratiesessie om zijn bevindingen in de dagelijkse praktijk te delen.

Vernieuwers

De huisartsenpraktijk in Afferden is een voorbeeld van een actieve zoektocht naar het (her)winnen van compassie in het werk. Hans Peter Jung en zijn collega Hylke de Waart zijn bevlogen vernieuwers die het hebben aangedurfd om persoonlijke risico’s te nemen voor hun ideaal. Hun initiatief is aansprekend voor velen: van patiënten tot zorgverleners, gemeenten, welzijn organisaties, zorgverzekeraars en politiek. Een mooie combinatie van ziel en zakelijkheid. Het laat uitstekend zien dat vertrouwen, tijd en aandacht in het systeem brengen, kosten bespaart. Uit onderzoek blijkt  dat 25% minder doorverwijzingen plaats vinden door te werken vanuit het concept Positieve Gezondheid. Door uit te gaan van de zes dimensie wordt veel breder ingestoken en is samenhang en verbinding met andere partijen zoals wijkteams een logische stap. In 2017 behaalde zij de compassie-prijs voor hun lef, moed en doorzettingsvermogen.