Skip to main content

Lees meer:

Cultura Nova

Jouw event aanmelden?
Deel mee
 
Terug naar overzicht Debat Nationale Omgevingsvisie

Praat mee over de inrichting van jouw stad

31 Augustus 2019 10:00 - 14:00
Tijdens Cultura Nova in Heerlen zal Schinkel Zuid het toneel zijn van stadmaken. Bewoners, ondernemers, kunstenaars en beleidsmakers worden van harte uitgenodigd idee├źn mee te nemen over de toekomstige inrichting van het gebied. Eenieder die wil meewerken aan de realisatie van een tijdelijke stadstuin is daar eveneens van harte welkom.

Nieuwe vormen van samenwerking

Op 20 juni 2019 is het ontwerp Nationale Omgevingsvisie (NOVI) gepresenteerd. Hierin schetst het Rijk een duurzaam perspectief voor de leefomgeving. Nieuwe vormen van samenwerken zijn nodig tussen overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners, waarbij de dynamiek van de samenleving uitgangspunt voor sturing vormt.

Cultura Nova is gastheer van één van de debatten over de NOVI die aansluitend in Nederland plaatsvinden. Wat betekent de Nationale Omgevingsvisie voor regionale opgaven? Denk aan het verbeteren en duurzaam maken van woningen, het realiseren van een gezonde en bereikbare leefomgeving en een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. En wat betekent het voor de samenwerking met onze buren over de grens?


Jouw event aanmelden?
Deel mee