De smaak van armoede

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Stichting Veul Diech Good: 06-2946009.
Reserveringen via Stichting Veul Diech Good en Sociaal Restaurant Vorkje Prikken

Jouw event aanmelden?

De smaak van armoede

17 Oktober 2019 11:30 - 20:00
Op donderdag 17 oktober is het jaarlijks wereldwijd ‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’. Deze dag is in 1992 officieel erkend door de Verenigde Naties. Ook in Limburg worden er op deze dag meerdere activiteiten georganiseerd door verschillende (burger)initiatieven.

De initiatiefnemers: De Pijler, Dienstbaar aan Kwaliteit van Samenleven, Stichting Lezen & Schrijven en Kredietbank Limburg gaan samen met meer dan 18 lokale initiatieven aandacht vragen voor armoede onder de noemer: ‘De smaak van Armoede’

Wat gaan we doen?

De dag wordt via een video boodschap ingeleid door niemand minder dan Nadja Jungmann. Zij zorgt voor gesprekstof op het moment dat een achttiental locaties van Noord- tot Zuid-Limburg, vrijwilligersgroepen, burgerinitiatieven en organisaties samen gaan koken en eten. Op marktpleinen, in buurtcentra en kerken en andere plekken vinden kooksessies en gesprekstafels plaats. Lokaal zijn inwoners, beleidsmakers en bestuurders uitgenodigd om mee te doen of een hapje mee te komen eten.

Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om dagelijks een warme maaltijd op tafel te kunnen zetten, willen wij tijdens deze kooksessies het gesprek hierover aangaan. Zo komen we dichter tot elkaar en eten we samen onder dezelfde noemer, met hetzelfde doel en dezelfde boodschap.

Héél Limburg gezamenlijk en krachtig tegen armoede!

Wat: Er wordt een gratis 3-gangenlunch (68 personen) of een gratis 3-gangendiner (68 personen) aangeboden door het samenwerkingsverband van Stichting Veul Diech Good, Sociaal Restaurant Vorkje Prikken en The Masters Home & Wijkhuis.
Waar: Sociaal Restaurant Vorkje Prikken, Hoogfrankrijk 27, 6211 RK te Maastricht
Voor wie: Voor iedereen met een smalle portemonnee
Wanneer: Donderdag 17 oktober 2019
Tijd: Inloop lunch: 11.30 uur, start lunch 12.00 uur stipt